Huset du har boet i skal sælges og det kan der være mange årsager til. Måske du skal skilles, måske i har fundet noget nyt et andet sted eller måske er du nødsaget til at flytte grundet arbejdet. Der kan være mange grunde, men det kan tit være svært at få solgt sit hus. Her kommer nogle gode råd til, hvordan du bedst gør huset klar til at blive solgt.

Fiks de små fejl

Noget så simpelt som oprydning kan få et hus til at se helt nyt og friskt ud. Det lyder måske for godt til at være sandt, men når de små ting i huset bliver fikset, kan det være meget mere overskueligt som køber at se huset. Det kræver hårdt arbejde at få dit hus klar til salg, især hvis du vil have den gode pris for huset. Måske prisen ikke bliver højere, men ved at gøre det pænt, bliver den ikke mindre.

Er der slidte vægge, som trænger til en gang maling, så få det gjort, eller hæng flotte billeder op ved fejlene. Samtidig er det en god ide at præsentere dit hjem minimalistisk og moderne. Det giver et bedre billede for købere, hvordan de selv vil kunne indrette hjemmet.

Foruden det indendørs, bør du tage et godt kig på haven samt udsigten til huset, når man kommer gående ind ad indkørslen. Er der en masse ukrudt og højt græs, er det en god ide at få det fikset. Få slået græsset og fjernet ukrudtet. Ser huset slidt ud udefra, så få det malet. Få samtidig fikset andre småting, som at male garagen eller skuret og tagrenden, så det ser nyt ud. Det er nemlig de fleste som køber hus med øjnene, så hvis de ankommer til huset og det ser gammelt og slidt ud, vil de måske ikke være interesseret i at købe det.

En tjekliste du kan lave, er at få lavet lyse rum, enkel møblering, få ryddet op og rengjort huset, fiks dørklokke, belysning og dørmåtte. Udover at gøre haven pæn, bør du også få nogle krukker med blomster til at give haven liv.

Få hjælp til tingene

Når du skal sælge huset, kan det kræve meget energi og det er svært at gøre selv, når man samtidig har fuldtidsjob og eventuelle børn. Derfor er det en god ide at få hjælp fra naboer og venner til at få huset gjort pænt i stand. Foruden hjælp fra venner er det en god ide at få hjælp til at sælge huset. Få der for et boligtilbud, så du kan få de bedste midler til at sælge huset.

Ved fremvisningen

Når du fremviser huset, er der nogle vejledende guidelines, du bør følge, for at køber får den bedst mulige oplevelse. Du bør derfor være åben, imødekommende og ærlig. Samtidig bør du lytte til køberens ønsker og behov og komme med ideer til, hvad man kan gøre ved haven, huset og indretningen, hvis køber virker interesseret i at høre det. Sørg for der er noget lækkert kage, frugt og kaffe som køberen kan spise, mens der er mulighed for spørgsmål. Der vil højst sandsynligt komme spørgsmål om boligen og hvorfor du vil flytte, så vær klar på at kunne svare. Som det sidste bør du altid tilbyde ekstra fremvisning, hvis køber er i tvivl. Husk derfor at få telefonnummeret.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation