Når du først har besluttet dig for at sælge huset, skal det helst gå så hurtigt som muligt. Det kan være mange ting du kan gøre før du enten får brug for en advokat og/eller mægler når dit hus skal sælges. Der kan være flere skader der skal tages højde for og udbedres så tilstandsrapporten bliver perfekt, så køber ikke tøver, med at slå til. Du vil bl.a. oplever sprækker i mure osv. og de skal selvfølgelig udbedres, men nogle kan sagtens vente og nogle er meget vigtige her og nu.

Udbedrer de små skader selv

Der findes flere skader du bør udbedre selv, så det ikke fremstår negativt på tilstandsrapporten og Som tommelfingerregel bør du holde vandet væk fra huset. Du vil opleve at terrænet omkring dit hus vil ændre sig en smule, og ved meget regn kan der samles vand omkring huset. Det er meget vigtigt at få udbedret dette, så vandet løber væk fra huset, hvis dette ikke udbedres, kan det lede til fugt i fundamentet. Når der først er fugt i fundamentet, kan det meget nemt sprede sig og have store konsekvenser for husets fundament.

Tagrender er også en stor synder når det kommer til vand omkring huset. Vinteren bringer kulde, regn og sne med sig, som er vejr der kan resultere i stoppede og ødelagte tagrender. Det er vigtigt at sørge for at tjekke om tagrenderne har huller eller er blevet stoppet til og få dem udbedret med det samme, da det kan resultere i skader på facaden.

Tag fat om taget

Det kan også være at det er et større projekt der ligge og ulmer, det kan være taget er utæt og har brug for at blive skiftet. Det kan skyldes at taget er blevet slidt eller at der er opstået revner som kan give store problemer. Et af de tydelige tegn på at taget er slidt er at der gror mos på det. Et meget slidt tag vil give store problemer for huset, og det er en nødvendighed at få en fagmand til at kigge på det. Det kan for manges vedkommende betyde at der skal en renovation til, det kan også inkludere et nyt tag. Der findes dog mange love og regler når det komme til tagbelægning, så her er et lille overblik over hvad du skal være opmærksomme på hvis du skal til at lægge ny tag.

Før du går i gang med at finde drømmetaget, bør du tjekke lokale tinglyste servitutter og lokalplaner, så du kan se om der gælder specielle regler om udseende, bevarelse eller fredede bygninger. Der er mange regler og krav når det gælder tagbeklædningen, det kan både være lokale regler men også flere generelle regler, der bl.a. kan omhandle brandsikkerhed.

Hvis der skal ligges nyt tag, er den miljøvenlige løsning være et ståltag, da både produktionen og transporten af taget afgiver et mindre CO2-aftryk. Desuden er der mulighed for en stor grad er personliggørelse, de fleste producenter kan forme tage så det passer perfekt til dit hus. Du kan læse meget mere om ståltag på Profilmetal.dk

Comments are closed.

Post Navigation