Vi anskaffer os en telefon i en yngre alder end tidligere, og samtidig skifter den moderne forbruger telefon oftere og oftere. Vi smider i gennemsnit 65.000 tons mobiltelefoner ud hvert eneste år, og kun 11% af disse telefoner bliver genbrugt. Denne forbrugerkultur er utrolig skadeligt for miljøet og ikke mindst for din økonomi. Vi har samlet 6 tips til, hvordan du kan forlænge holdbarheden på din mobiltelefon.

Genstart din telefon regelmæssigt

Det er anbefalet, at du minimum genstarter din mobiltelefon en gang om ugen, da der er stor risiko for, at den går hen og bliver sløv, hvis du ikke slukker den regelmæssigt.
Din telefon skal bearbejde og lagre tonsvis af informationer fra alle dine apps og beskeder, og det er med til at lægge et stort pres på mobiltelefonen, hvilket med tiden vil gøre den sløv og ikke samarbejdsvillig. Så ved at give din telefon lov til at ”rense sig selv”, vil den med sikkerhed opnå en længere levetiden.

Brug cover

Et meget basalt råd, er naturligvis at benytte et cover til din mobiltelefon. Coveret er med til at beskytte din mobiltelefon mod slid og ridser, men den beskytter også skærmen i tilfælde af, at du taber den.

En god ide, er også at benytte film eller et panserglas til din skærm, så du undgår synlige ridser i selve skærmen.

Reparation forlænger levetiden

Hvis du skal have din mobiltelefon i flere år, er det næsten uundgåeligt, at din skærm går i stykker, dine knapper ikke virker længere, dit for- eller bagkamera bliver ødelagt eller at dit batteri bliver svagt. I disse situationer er det meget fristende at købe den nyeste smartphone på markedet, da mange opfatter reparation som værende for dyrt.

Men du kan faktisk sagtens forlænge din mobiltelefons levetid med et par år, ved billigt at få den repareret.
Dog er der stor forskel i pris på, hvilken del af din telefon, der er i stykker og hvilken mobiltelefon, du har. Men som udgangspunkt vil de fleste reparationer kunne gøres for under 1000 kr., hvilket er et lille beløb at betale for et par års længere holdbarhed. – Læs mere om det her.

Undgå fugt og vand

Fugt og vand er en af de ødelæggelser på din mobiltelefon, hvor det økonomisk set næsten ikke kan betale sig at få det repareret, og det er svært at få erstatning fra dit teleselskab.
Hvis din mobiltelefon kommer ud for en vandskade, skal du øjeblikkeligt slukke telefonen, og lægge den i en skål med ris i nogle få dage helst. Risene er effektive til at suge vandet fra din telefon op, og kan i mange tilfælde redde din telefon mod vandskaden.

 

Hvis du følger disse 4 tips, vil din mobiltelefon med garanti have en længere levetid end du er vant til. Men samtidig vil du også være med til at skåne miljøet mod den ekstreme forbrugerkultur.

Comments are closed.

Post Navigation