Når man står og skal leje en bolig, så er der flere forskellige ting, som man skal være opmærksom på. Der er nemlig flere måder man kan brænde fingrene på, hvis man kaster sig hovedløst ud i det. Men hvis man sørger for at gøre sit hjemmearbejde og være godt forberedt, så kan man roligt finde en lejebolig.

Vi vil gerne gøre det så nemt som muligt for dig, så derfor har vi lavet en liste over de vigtigste ting, som man skal være opmærksom på når man lejer en bolig.

Tjek kontrakten

Før man skriver under på en lejekontrakt, så skal man være helt sikker på om det er en ny eller gammel bygning, for det kan have en betydelig indflydelse på huslejen. I ældre bygninger skal man betale til de omkostninger, der er forbundet med vedligehold af lejligheden. Det kan løbe op, hvis det er en slidt bygning.

I bygninger opført efter 1991 er der fri aftaleret, så der kan du og udlejer selv blive enige om prisen. Vær dog opmærksom på om huslejen er indeksreguleret eller med støt stigende trappeleje. Det kan have stor betydning for din husleje på længere sigt.

 

Tjek prisen

Hold øje med det generelle prisniveau i det område hvor du skal bo, for der er regler for hvor dyrt en udlejer må udleje en lejlighed. Hvis du føler at prisen er alt for høj, så kan du indgive en klage til huslejenævnet. Men det kan som regel kun betale sig ved ældre boliger, da der jo gælder den fri aftaleret i bygninger opført efter 1991.

Men for en sikkerhedsskyld, så tjek prisniveauet, så du kan afgøre med dig selv om det er fair eller ej.

 

Sørg for dokumentation

Når du lejer en bolig, så kan du med fordel dokumentere at alt er som det skal være. Det vil sige at du sammen med udlejer notere alle fejl og mangler, så du ikke skal hæfte for dem når du fraflytter. Få alle fejl indskrevet i lejekontrakten, så der ikke er nogen, der kan rende fra det. Derfor bør du også tage billeder af fejlene, så der er beviser.

Husk desuden at man som lejer har 14 dage til at indberette eventuelle fejl og mangler ved lejligheden, så de kan blive udbedret. Får du ikke gjort dette så kan du meget vel komme til at hæfte for dem ved fraflytning.

 

Find den rette lejlighed

Sørg for at du finder det rette sted. Kig forbi findroommate.dk og find en lejebolig, der passer til dine behov. Husk at hvis du nogensinde føler dig skidt behandlet, så kan du med fordel alliere dig med en advokat, der kender alle regler og som kan behandle din sag.

 

Comments are closed.

Post Navigation